Falatka Műhely

Áfonyás sajttorta fagyi

2018. március 06. - Falatka Műhely

Igen tudom, hideg van...igen tudom, ez nyári nyalánkság...de annyira vágyja már a lelkem simogató napsütést, meleget, hogy picit át kell vernem magam, hátha elhiszem hogy ezek a napsugarak nemcsak a meleg szoba miatt olyan cirógatóak.
Így fagyit csináltam. Nem is akármilyet...áfonyás sajttorta fagyit (fagyigép nélkül, hogy bárki el tudja készíteni).

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 cs vanilia cukor
Öntet:
15 dkg fagyasztott áfonya (eperrel, málnával is működik)
5 dkg cukor
+3 db teljes kiörlésű keksz

A mascarponét, a porcukrot és a vaníliacukrot alaposan kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémhez adjuk. Próbáljuk egyneműsíteni.
Ha ez megvan félretesszük és elkészítjük az áfonya öntetet . Egy kis edényben feltesszük “főni” az áfonyát, rászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg az áfonya pici levet nem ereszt és a cukor fel nem olvad. Ha ezzel megvagyunk akkor ezt is félretesszük.
Előveszünk egy fagyasztható müanyag edényt és beletesszük a mascarponés krém 3/4 részét majd rátesszük az áfonyás öntetünket, szépen eloszlatva. Végül a maradék mascarponés krémet. Kis darabokra törjük a kekszet és a tetejére szórjuk.
Előkapunk egy villát és “ márványozzuk” , azaz összekeverjük finom mozdulatokkal a masszánkat, ami márványos hatást fog mutatni nekünk.
Most jön a legnehezebb rész...be kell tenni a fagyasztóba és önmegtartóztatással nagy ívben el kell kerülnünk a hűtőt 2- 3 óráig :) .

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7613719918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása