Pizzás csiga

2018. február 04. - Falatka Műhely

Ismét egy “gyerekkedvenc”...egyszerű recept, szeretettel készült!

Hozzávalók:
tésztához:
50dkg liszt
1,5 ek só
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz0,5 dl tej
3 ek olaj
1 tk cukor
1 tk oregánó
szószhoz:
1 doboz hámozott paradicsom
1 ek oregánó
1-2 fokhagymagerezd
őrölt feketebors
bazsalikom
feltét:
20 dkg sonka
20 dkg sajtkukorica

Az élesztőt a cukorral vízben felfuttatjuk,a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük,majd hozzáadjuk az élesztőt, és elkezdjük dagasztani a tésztánkat.
1 órán át kelesztjük, majd fél órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a szószt, összeturmixoljuk a paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát,beleszórjuk a fűszereket.
A tésztánkat kinyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal, rászórjuk a csíkokra vágott sonkát és a kukoricát. A tésztát feltekerjük, majd 1 centi széles karikákra vágjuk. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük,  tetejüket sajttal megszórjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr6013632766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.