Rákóczi túrós

2018. február 13. - Falatka Műhely

Ezt a klasszikus túrós csodát Rákóczi János cukrászmesternek köszönhetjük, ő alkotta meg az 1920-as években és azóta is töretlen a sikere.
A receptet szeretettel ajánlom neked is!

Hozzávalók:
tésztához:
10 dkg cukor
20 dkg ráma margarin
30 dkg liszt
2 db tojás sárgája
1 cs vanília cukor
reszelt citromhéj
töltelékhez:
50 dkg túró
7 dkg mazsola
2 cs vanília cukor
2 db tojás sárgája
4 ek cukor reszelt citromhéj
tetejére:
8 db tojás fehérje
8 ek cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsibe nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük,és 10 percig elősütjük.
Amíg sül, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük, majd az elősütött tésztánk tetejére simítjuk. Visszatesszük a forró sütőbe, majd 15 percig sütjük.
Eközben felverjük a tojásfehérjét a cukorral.
A sütire ráhelyezzük a tojásfehérje habot, és harmadjára is visszatesszük a sütőbe. Addig hagyjuk bent, míg a teteje meg nem barnul (kb. 5 perc).
Aki szereti, a a tojásfehérje hab ráhelyezése előtt sárgabaracklekvárral is megkenheti a túrós tölteléket.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr2213665364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.