Csokis croissant

2018. február 21. - Falatka Műhely

Ahogy ígértem, elhoztam nektek ennek a csoda csokis croissant-nak a receptjét.
Ez egy “sima” kelt tészta, de maga a töltelék egy valóra vált álom...édes, ragacsos, csoki...hmmm...hidd el, egy próbát megér!

Tészta:
60 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 cs vanilia cukor
4 ek cukor
1 csipet só
4 ek olvasztott vaj
1 tojás

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összegyúrjuk, majd az élesztős tejet is.
Lágy tésztát kapunk, ezt letakarva 30 percet kelesztjük.

Ezalatt összeállítjuk a “ krémet”:
12 dkg csokit késes robotgépben apróra daráljuk (én tejcsokit használtam, de aki az étcsokit szereti az bátran tegye azt bele).
Ebbe beleteszünk 3 evőkanál sárgabaracklekvárt, 2 evőkanál kakaóport, 4 evőkanál cukrot és egy kiskanál reszelt narancshéjat.
Kenhető masszát kapunk. Félretesszük.

A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, és mindkettőt kerek lappá nyújtjuk.
Az egyikre rákenjük a csokis krémet, majd a másikkal befedjük. Cikkekre vágjuk, és a szélesebb részétől kezdve feltekerjük. Tojással lekenjük és 180 fokon megsütjük.
Kb 12 db nagyobbacska croissant lesz belőle. (fagyasztható a tészta, így később is bármikor megsütheted)

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr6413687732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creme Brulee 2018.02.22. 15:51:56

No, ennek aztán semmi köze a croissant-hoz. Max csokis kifli.

GGy 2018.02.23. 08:49:57

Miért kell a két réteg tészta? Ha egy réteget bekensz csokikrémmel, cikkekre vágod és feltekered, az miért nem elég?

protézisesh 2018.02.23. 13:11:21

@Creme Brulee: ja, a croissant egy 200szor áthajtogatott vajas-leveles tészta, nem élesztős kelt tészta...

Falatka Műhely 2018.02.24. 15:39:06

@GGy: a két réteg azért kell, mert tapasztalatom szerint így nem ég meg a csoki, marad az édes- krémes íz, keserű mellékíz nélkül.