Az én hot-dogom

2018. február 22. - Falatka Műhely

Minden napra kitalálni az ebédet-reggelit-vacsorát komoly fejtörést okoz nekem...biztosan ti is így vagytok ezzel.
Most megmutatom, hogy a gyerekek kedvencét, hogyan készítem el.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk só
2 kk cukor
5 dkg olvasztott vaj

“Töltelék”:
10 db virsli
sajt
aki szereti mustár

Tetejére:
1 tojás

A megszokott módon tésztát dagasztunk és 1 órán át kelni hagyjuk.
Majd 10 részre osztjuk, és egyesével oválisra nyújtjuk őket, akkorára mint a virslik.
A közepét kenhetjük mustárral, majd rá a sajt és a virsli.( simán virslivel is isteni) a széleit bevagdossunk és keresztben ráhajtjuk.
Tojással lekenjük. 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr9013690116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.