Házi gyümölcsös joghurt

2018. február 24. - Falatka Műhely

Egy kis egészséges léleksimogató...
Igen, időigényes, DE kevés a munka vele.... és belevarázsolhatod a nyár elrejtett kincseit, amik eddig arra várakoztak, hogy az ételeket ékesítsék...házi müzlivel (receptjét már ismeritek) vagy gyümölccsel, akár natur is...imádnivaló...

1 liter házi tej (vagy ”zacskós“ tej)
1 db élőflórás natur joghurt( ez csak az első oltványhoz kell, utána már a saját oltványt használunk)

A tejet a joghurttal összekeverjük, és lassú tűzön elkezdjük melegíteni kb. 60 fokig (ez már “csípi” a kezed, ha picit kiszedsz belőle és hozzáérsz).
Majd 8 db 1,5 dl-es edénybe töltjük őket és 8-9 órán keresztül 45-50 fok között tartjuk őket. Erre kiváló a joghurtkészítő gép, de ha nincs , akkor bebugyoláljuk őket és jó meleg helyre tesszük.
Az így elkészült joghurt hűtőben tárolva két hétig fogyasztható.
Szeretettel ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr4913694610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.