Karfiolleves vajas galuskával

2018. február 27. - Falatka Műhely

Hozzávalók:
1 kisebb karfiol (tisztítva kb fél kiló)
2 szál sárgarépa
1 fehérrépa
egy kis fej hagyma
2 dl tejföl
2 ek tejföl
petrezselyemzöld
só, bors , szerecsendió

A hagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a tisztított, felszeletelt zöldséget, rózsáira szedett karfiolt. Átforgatjuk, és picit megpirítjuk őket.
Felengedjük kb 2,5 l vízzel, sózzuk borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Amikor megfőttek a zöldségek akkor a karfiolok 1/3-át kiszedjük a levesből és pépesítjük. Visszatesszük a pürét a levesbe, a tejszínnel-tejföllel ízesítjük. Amíg felforr addig elkészítjük a vajas galuskát:
5 dkg vaj
1 tojás

6 dkg liszt

A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a sót, a tojást és a lisztet . Beleszaggatjuk a levesbe és 3 percig főzzük.
Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr613702902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.