Sült kacsa

2018. március 18. - Falatka Műhely

A legfinomabb kacsa egyik legfontosabb “kelléke” az idő...
Ha nincs elég időnk akkor inkább hagyjuk békén a kacsánkat :) , mert a lassú süléstől lesz omlós, mennyei étkünk.

Hozzávalók:

1 kacsa vagy 3-4 kacsacomb, vagy kacsamell
2 tk só
őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
1 fej hagyma
2 kis ágacska kakukkfű
3 ek zsír (lehetőleg kacsazsír)
1,5 dl víz vagy fehérbor

A kacsánkat a felsorolt fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, beletesszük egy akkora sütőtálba amiben “kényelmesen” elfér. Hagymát rákarikázzuk és a fokhagymát rádobjuk. Rátesszük a zsírt, aláöntjük a folyadékot.
Lefedjük, és 160 fokon 2,5 órát sütjük. Közben 2x meglocsoljuk a sült szafttal. Majd felvesszük a hőfokot 200 fokra és még 15 percig sütjük, míg megpirul a teteje.
Én párolt káposztával, krumplipürével tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr8313750132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.