Burgonyás pogácsa

2018. március 21. - Falatka Műhely

Ez egy pihe- puha pogácsa, az “újrahasznosítás” jegyében...
Ugyanis az történt, hogy maradt egy kis krumplipüré az ebédről. Félretettem, nézegettem...ennyi holnapra nem elég, mit csináljak vele?! Ó hát pogácsát...és milyen jól tettem! A legjobb dolog ami történhetett a krumplipürével.


Hozzávalók:
25 dkg krumplipüré vagy ugyanennyi főtt áttört burgonya
2 tojás sárgája
20 dkg margarin
1 kk só
4 dkg élesztő - 2 ek tejben elkeverve
35 dkg liszt

A krumplipürét (vagy áttört krumplit) alaposan kikeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal. Beletesszük a tojás sárgákat, sót, és az élesztős tejet, végül a lisztet. Ruganyos, nem ragacsos tésztát kapunk.
Kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk , tetejüket berácsozzuk.Tojással bekenjük.
Pihentetjük a pogikat 1 órán át, de akár egy éjszakán át is lehet.
180 fokos sütőben megsütjük őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5713761612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.