Kekszeske

2018. március 28. - Falatka Műhely

Mivel a Húsvét már két pillantás alatt itt van, és ma már mindenhol megkezdődik a tavaszi szünet, így egy gyorsan, gyerekkezek által összedobható, mégis vendégváró kedvencet hoztam nektek.
Kekszecske a neve, de sokféle elnevezéssel találkoztam már.

Hozzávalók:
35 dkg darált háztartási keksz
15 dkg nagyobb darabra tőrdelt háztartási keksz
5 dkg darabolt dió
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 ek liszt
1,5 dl tej
1 ek rum aroma

A kekszet és a diót összekeverjük. Félretesszük.
A tejet, cukrot, lisztet és a kakaót állandó kevergetés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint, majd újra felfőzzük és belekeverjük a rum aromát is.
Ezt ráöntjük a kekszre és egynemű masszává dolgozzuk.
2db 20 cm- es rudat formálunk belőle és hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Legjobb egész éjszakára. Így biztosan szépen szeletelhető lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr4913786202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.