Epres süti

2018. május 13. - Falatka Műhely

Hozzávalók:

Tészta:
5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 ek olaj

Krém:
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vanilia pudingpor
10 dkg vaj

Tetejére:
30 dkg eper
zselatin

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 23x 34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként beleszórjuk a lisztet, kakaóport és végül az olajat is beledolgozzuk.
A kibélelt tepsibe tesszük és 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot és kihűtjük, majd krémesre keverjük a vajjal együtt. Rákenjük a kakaós piskótára.
Az epret eloszlatjuk a krém tetején és zselatinnal áthúzzuk a tetejét (zselatint a zacskón feltüntetettek szerint készítsük el).
Kb. fél órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr513915450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.