Sárgabarack lekvár

2018. július 15. - Falatka Műhely

Persze, hogy idén is készült sárgabarack lekvár...szokás szerint tartósítószer mentesen.

Íme a recept, szeretettel:

5 kg barack(tiszta súly, tehát mag nélkül)
1,5 kg cukor

A barackot megmossuk és kimagozzuk, majd egy nagy fazékba feltesszük főni a cukorral.
Kb. 2 óra alatt megfőzzük. Közepesen sűrű lekvárt fogunk kapni.
Steril üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Jól bebugyoláljuk őket, amíg kihűlnek, majd mehetnek a kamrapolcra.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7214114347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.