Fokhagymakrémleves kolbászmorzsával

2018. augusztus 09. - Falatka Műhely

Na, hogy mit adnak el nekünk makói fokhagymának azt nem akarom megtudni, mert, hogy nem ezt az tuti....
Kaptam igazi makói fokhagymát...nahát, még ilyet nem láttam...és az íze, mennyei!
Igazi fokhagyma íze van, gyógyító és tisztító ereje pedig ősidők óta bizonyított!
Egyébként a termelőtől rendelhető postán is.... privátban megadom az elérhetőségét!
Íme  recept:

Hozzávalók:
2 ek vaj
2 ek liszt
2 fej fokhagyma
késhegynyi őrölt bors
4 dl tejszin
1 liter víz
0,5 dl fehérbor

A préselt fokhagymát a vajon megdinszteljük és rászórjuk a lisztet.
Felöntjük vízzel és sóval-borssal ízesítjük. Miután felforrt, a tejszínnel és a fehér borral újra forraljuk a levesünket.
Én most kolbászmorzsával készítettem, de sajtos pirítóssal is finom!
Villámebéd...jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7514171809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.