Így süss gyrost otthon!

2018. szeptember 16. - Falatka Műhely

Receptet már kaptatok egy korábbi bejegyzésemben, de most “ igazi” gyros kinézetet is mutatok nektek hozzá. :)
Lehet bármilyen húsból készíteni a “ tornyot”. Egy jó nagy fej hagyma lesz az alapja . Megpucoljuk és kettévágjuk. Beletesszük egy tűzálló tálba, majd 2 saslikpálcát szúrunk bele.Erre halmozzuk a húsit, amit nem csíkokban pácoltunk be, hanem szeletekben. Tetejére a hagyma másik felét rászúrjuk és sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük.
A sütési idő a hústól függ, a csirke megsül 30-35 perc alatt, ha disznóból készíted akkor 40-45 percet számolj rá.
Amikor elkészült akkor tányérra állítjuk és ugyanúgy szeletelhetjük mint ahogy a gyrososnál láttuk :) .
Pitába halmozhatunk egy kis tzatziki salátát, husit, hagymát, paradicsomot és máris kész a mi gyrosunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7514243389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.