Mézeskalács

2018. november 14. - Falatka Műhely

Eredetileg az isteneknek felajánlott sütemény volt, aztán később az emberek egymást ajándékozták meg ezzel a nyalánksággal.
Mostanában Mikuláskor, Karácsonykor készítjük vendégváró finomságnak...vagy ahogy nálunk szokás a Mikulásnak kikészítünk néhány mézeskalácsot és egy pohár tejet, a rénszarvasoknak eledelt, hogy amikor az éj leple alatt megérkezik, tudjon néhány falatot ropogtatni, és legyen ereje más gyerekeket is megajándékozni.
Süssétek meg bátran ezt az azonnal puha mézeskalácsot!

Hozzávalók:
35 dkg liszt
10 dkg zsír
3 db tojás
10 dkg méz
10 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 kk citromhéj

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Ezután a zsírt is hozzáadagoljuk.Végül belecsorgatjuk a mézet, és egynemű tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk körülbelül fél centiméter vastagra, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk a mézeskalácsokat.
A formákat tepsire helyezzük, és 180 fokon 15 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7314372511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.