Fasírtgolyó

2018. november 19. - Falatka Műhely

Fasírt vagy fasírozott vagy vagdalt...sokféleképpen nevezik és sokféle húsból készítik. Lehet sertés, marha, pulyka, csirke, hal vagy kagyló is az alapanyag. Az egyik legkedveltebb étel. Már az ókori rómaiak is jegyeztek fel fasírt recepteket!
Én most nektek egy újszerű, 5 perces fasírtgolyó receptet hoztam.
Isteni, nem ég meg sülés közben, nem habzik az olaj... szóval nemcsak ízében szuper! Próbáljátok ki!


Hozzávalók:

0,5 kg darált hús (nálam ez most sertés-marha vegyesen)
2 tojás (felverve)
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
pici őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
5 ek zsemlemorzsa
sütéshez olaj vagy zsír

Az összes hozzávalót összekeverjük és vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Olajban kisütjük őket!

img_0547.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr1914381624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.