Lasagne bolognese

2019. február 28. - Falatka Műhely
A pizza után ez a legkedveltebb és Olaszországban a legtöbbször készített tészta.
Szaftos,selymes, húsos és a friss fűszernövények ízétől máris egy igazi olasz konyhában érezheted magad...
Noha most a tésztát nem én gyúrtam, attól még szuper étel kerekedett belőle.

Hozzávalók:
A raguhoz:
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál víz
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 tk só
feketebors (őrölt)
200 g sertéshús (darált)
200 g marhahús (darált)
1 tk kakukkfű (friss, vagy szárított)
1 tk oregánó (friss, vagy szárított)
1 hámozott paradicsomkonzerv

A besamelhez:
60g liszt
60g vaj
800 ml szobahőmérsékletű tej
szerecsendió


Az összeállításhoz

25 dkg száraz lasagne tészta
25 dkg reszelt sajt (parmezán)
2 ek olivaolaj

A ragut készítjük el először. A zöldségeket apróra reszeljük (vagy daráljuk), olivaolajon megpároljuk.
Beletesszük a húsokat, fűszereket, felöntjük a hámozott paradicsomszósszal és megfőzzük lassú tűzön kb. 1 óra alatt.
Ezalatt a besamelt is elkészítjük. A vajat megolvaszjtuk és hozzáadjuk a lisztet. Nem pirítjuk meg, csak elkeverjük, majd fokozatosan csorgatjuk a tejet hozzá, és csomómentesre keverjük. Forrásig hagyjuk a tűzhelyen. Sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

Összeállítás:
A sütőtálat olivaolajjal megkenjük, majd 4-5 ek bolognai szószt teszünk rá. Erre jön az első tésztaréteg, majd besamel, bolognai ragu és sok sajt. Így rétegezünk. A legfelső rétegre csak besamel kerül (az összes maradék) és jó sok sajt.
180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. 15-20 percet pihentetjük és már tálalhatjuk is!

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr314659991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.