Ferdinánd tekercs

2019. március 09. - Falatka Műhely

Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam ezt a finom kalács receptet.
Aztán ahogyan tovább olvastam rájöttem, hogy a balatoni nyaralás alatt a szállodában ettünk ilyet.
Rám törtek az emlékek...a nap cirógató sugara bőrömön, a víz illata a hullámok csobbanása és újra érezni akartam...Remélem nektek is kellemes lesz a “ vele” való találkozás.

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
8 dkg vaj
3 tojás sárgája
csipet só
2 csapott ek. kristálycukor
2 dl tej
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
8 dkg vaj
14 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
A locsolgatáshoz:
2 dl tejszín
2 ek cukor

A tésztát elkészítjük a hozzávalókból, majd duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 30x40 cm téglalappá, majd megkenjük a vajas cukorral. Feltekerjük mint a bejglit és kb. 1cm-es darabokra vágjuk.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a tekercseket.
170 fokos sütőbe tesszük.
15 perc után meglocsoljuk a tejszín felével. Visszatesszük a sütőbe és megint sütjük 15 percet. Majd a maradék tejszínt  is rálocsoljuk.
További 15 perc alatt készre sütjük. Vanília sodóval tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr1914679180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.