Elefánt könnycsepp

2019. március 16. - Falatka Műhely

Elefánt könnycsepp...Ti milyen néven ismeritek ezt a sütit??


Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6 ek porcukor
2 ek liszt (igen, csak ennyi)
4 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek olaj
(nem, nem kell bele sütőpor)

A tojásokat egészben a cukorral habosra keverjük majd belecsorgatjuk az olajat és apránként a lisztet és a kakaóport is.
Egy 38x28 cm -es tepsibe sütőpapírt teszünk, és belesimítjuk a tésztát, majd megsütjük.
Ha elkészült akkor óvatosan kettéhajtjuk úgy, hogy egy nyújtófát a közepébe teszünk (ott lesz a banán helye).
Elkészítjük a krémet.
Krém:
1 margarin
20 dkg cukor
6 dl tej
1 vanilia pudingpor (főzős)
3 ek liszt
3 ek darált dió

A cukrot és a margarint elkeverjük és félretesszük.
A tejben megfőzzük a pudingot és belekeverjük a lisztet is. Amikor ez meghűlt belekeverjük a diót is és a cukros margarint is. Ezzel a krém kész is.
Összeállítjuk a sütit.
A piskótát széthajtjuk és rásimítjuk a krém felét. A közepére (oda ahol a nyújtófa volt) beletesszük a banánokat (2 nagyobb) majd visszahajtjuk a piskótát. A maradék krémet rákenjük és pár órára hideg helyre tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5714692784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.