Tepertős pogácsa

2019. október 06. - Falatka Műhely
Egy igazi magyar paraszti ételt hoztam ma nektek, ami napjainkra “hagyományos minőségi termékké” nőtte ki magát.
Titka a hajtogatásban rejlik, amihez pici türelem kell, de cserébe mennyei falatokkal kápráztatod el a családod.
Íme a recept:

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tk. só
  • 3-4 ek. bor
  • 12 dkg margarin
  • 2 dl. tejföl
  • 1 tk. cukor
  • 1 tojás
  • 40 dkg darált tepertő+bors
  • Tetejére 1 db tojás
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a tepertő és a bors kivételével tésztát dagasztunk belőle. Bő fél órát kelesztjük, és kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk.
Ekkor meghintjük a tepertő felével, két oldalát visszahajtjuk középre . Ezt is meghintjük tepertővel, erre szórunk pici borsot is és behajtjuk a két szélénél a tésztát ugyancsak középre, majd az is félbe.
Igy pihentetjük még fél órát.
Újra 2 cm-es re nyújtjuk és bevagdossuk a tetejét, majd kiszaggatjuk. Tojással lekenjük.
170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7915201734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.