Minden napra kitalálni az ebédet-reggelit-vacsorát komoly fejtörést okoz nekem...biztosan ti is így vagytok ezzel.
Most megmutatom, hogy a gyerekek kedvencét, hogyan készítem el.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk só
2 kk cukor
5 dkg olvasztott vaj
“Töltelék”:
10 db virsli
sajt
aki szereti mustár
Tetejére:
1 tojás
A megszokott módon tésztát dagasztunk és 1 órán át kelni hagyjuk.
Majd 10 részre osztjuk, és egyesével oválisra nyújtjuk őket, akkorára mint a virslik.
A közepét kenhetjük mustárral, majd rá a sajt és a virsli.( simán virslivel is isteni) a széleit bevagdossunk és keresztben ráhajtjuk.
Tojással lekenjük. 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.