Ma egy ezerféleképpen variálható receptet hoztam nektek, ami ráadásul roppant egyszerű:
A töltött lángosét. Tehettek bele virslit, darált húsos ragut, gombás ragut...én most csak sonkát és sajtot rejtett bele, de így is isteni lett!
Készítettem hozzá egy fokhagymás mártogatóst (igazi makói fokhagymából).
Töltött lángos:
0,5 kg liszt
1 csapott ek. só
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 ek tejföl
1 kk. cukor
Hagyományos módon kelt tésztát készítünk. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval dagasztjuk. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk fél cm-es téglalappá, és kb 10x10 cm-es kockákra vágjuk.
Ráhelyezzük a tölteléket és felgöngyöljük. Széleit összecsipkedjük, hogy ne jöjjön ki a töltelék. Forró olajban megsütjük!