Falatka Műhely

Sütés nélküli oroszkrém torta

2019. április 14. - Falatka Műhely

Azért, hogy a Húsvét ne az őrületről szóljon, egy egyszerű, finom és nagyon mutatós tortát hoztam nektek.

Hozzávalók:
A torta alaphoz:
35-40 dkg babapiskóta
1 dl tej
2 ek. rum aroma

A tortakrémhez:
2 cs. főzős vanília puding, 6 dl. tejben megfőzve, 6 ek. cukorral.
10 dkg margarin
4 dl tejszín habbá verve
1 habfixáló
10 dkg mazsola 1 dl rum aromás vízbe áztatva (kb. 2 ek. rum aroma kell a vízhez)

Tetejére
tejszínhab
olvasztott csoki
meggy

Először a mazsolát beáztatjuk a rum-aromás vízbe, hogy megpuhuljon. Azután a pudingot megfőzzük és picit félretesszük hűlni. Addig a tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a habfixálót.
A langyos pudinghoz hozzáadjuk a margarint, majd a tejszínhabot és a rum-aromát is. A mazsolát leszűrjük és a vaníliás-tejszínes krémhez adjuk.
Összeállítjuk a tortánkat.
1 db 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába beleteszünk sütőpapírt, majd a tejet a rum aromával összekeverjük és egy pillanatra (egyesével) megmártjuk a babapiskótákat, amit a tepsibe teszünk. A fele krémet ráhalmozzuk és jöhet a következő babapiskóta réteg (ugyanúgy tejbe mártva).
Végül a maradék krémet a piskóta tetejére tesszük. Fóliával lefedjük és mehet a hűtőbe 4-5 órára, de jobb ha egy egész éjszakára.
Másnap leszedjük róla a formát és tejszínhabbal, csokival , gyümölccsel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr8914763716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása