Ó nem...nyugi! Nem sütünk...csak összedobáljuk gyorsan ezt a fincsi tortácskát, tényleg gyorsan! 15 perc és kész. Csak a hűtést nem tudjuk felgyorsítani, annak kell 2 óra. Én este megcsináltam, hogy ma ebéd után legyen egy kis nasi (bár el kellett hessegetnem a családot a hűtőtől, mert azt mondták hogy ők kikanalazzák inkább, minthogy várjanak).
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
0,5 dl tej
50 dkg túró
0,5 l habtejszín
1 zselatin (express)
20 dkg cukor
30 dkg eper (felvágva)
1 cs vaníliacukor
fél citrom reszelt héja
A babapiskótát egy pillanatra tejbe megmártjuk és kirakjuk a 26 cm-es tortaforma alját vele.
A túrót a cukorral, vaníliával, citromhéjjal összekeverjük és a felvert tejszínt is hozzáadjuk. Ebbe a masszába keverjük a zselatint.
A felét rákenjük a piskótánkra, majd ráhalmozzuk az epret és annak tetejére pedig a maradék babapiskótát rátördeljük (ezt már nem áztatjuk tejbe).
A túrós massza másik felével betakarjuk, elsimítjuk rajta és hűtőbe tesszük.