Falatka Műhely

Puncs szelet

2018. február 05. - Falatka Műhely

Ki ne ismerné ezt a rózsaszín mázzal borított, piskóta közé rejtett puncsos csodát?
Cukrászdait azóta nem annyira kedvelem mióta megtudtam, hogy cukrászati ”hulladékból” készítik.
Így én nem bízom a véletlenre, ezt is magam készítem...

Első lépésként sütünk 2 db piskóta lapot a sütőnk tepsijében!
Hozzávalók:
4 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek olaj
(nem, nem kell bele sütőpor! Így is gyönyörűen megemelkedik)
A sütőt 180 fokra melegítjük.

A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük(5 perc), majd belecsorgatunk 2 ek olajat, és apránként a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 8 perc alatt megsütjük.
Ebből 2 db kell hiszen ebből készül a sütink alja és teteje is.


Miután kihűltek a lapok, egy-egy 20x25-ös téglapapot kivágunk belőlük és vékonyan megkenjük az egyik oldalukat baracklekvárral.
A piskótánk levágott szélei pedig felkockázzuk.
Elkészítjük a rumos öntetet( ezzel fog összeállni a töltelék)
5 dkg vajat olvasztunk, ebbe 3 ek kakaóport elkeverünk.
Beleteszünk:
10dkg porcukrot
3 ek baracklekvárt
pici fahéjat
1 ek rum aromát
2 dl tejet
Alaposan elkeverjük és ráöntjük a felkockázott piskótadarabokra, majd kézzel masszává gyúrjuk.
Ezt a masszát ráterítjük a baracklekvárral megkent piskótára (érdemes egy magas falú tepsibe tenni), majd ennek a masszának a tetejére rátesszük a másik piskótánkat( lekváros fele a masszán legyen), és jól lenyomkodjuk.
Elkészítjük a mázat a tetejére:
1 tojás fehérje
20 dkg porcukor
2 ek málnaszörp
A hozzávalókat alaposan elkeverjük és a piskótánk tetejére simítjuk.
1-2 órát pihentetjük, de úgy az igazi ha 1 éjszakát áll a hűtőben�

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr113636792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása