Ahogy ígértem, elhoztam nektek ennek a csoda csokis croissant-nak a receptjét.
Ez egy “sima” kelt tészta, de maga a töltelék egy valóra vált álom...édes, ragacsos, csoki...hmmm...hidd el, egy próbát megér!
Tészta:
60 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 cs vanilia cukor
4 ek cukor
1 csipet só
4 ek olvasztott vaj
1 tojás
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összegyúrjuk, majd az élesztős tejet is.
Lágy tésztát kapunk, ezt letakarva 30 percet kelesztjük.
Ezalatt összeállítjuk a “ krémet”:
12 dkg csokit késes robotgépben apróra daráljuk (én tejcsokit használtam, de aki az étcsokit szereti az bátran tegye azt bele).
Ebbe beleteszünk 3 evőkanál sárgabaracklekvárt, 2 evőkanál kakaóport, 4 evőkanál cukrot és egy kiskanál reszelt narancshéjat.
Kenhető masszát kapunk. Félretesszük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, és mindkettőt kerek lappá nyújtjuk.
Az egyikre rákenjük a csokis krémet, majd a másikkal befedjük. Cikkekre vágjuk, és a szélesebb részétől kezdve feltekerjük. Tojással lekenjük és 180 fokon megsütjük.
Kb 12 db nagyobbacska croissant lesz belőle. (fagyasztható a tészta, így később is bármikor megsütheted)