Falatka Műhely

Túró Rudi csiga

2019. november 10. - Falatka Műhely
Hozzávalók a tésztához (kb. 24 db hoz):
50 dkg finomliszt
1 dl langyos tej
6 evőkanál kristálycukor
3 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
1 nagy csipet só
1 csomag vanília cukor
280 g natúr joghurt
4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A töltelékhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál krémes tejföl
5 dkg ét- vagy tejcsokoládé
A tejben az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. cukorral.
A lisztet, a maradék cukrot, vaníliás cukrot,kakaóport, sót, tojásokat, és a natúr joghurtot összekeverjük.
Ha az élesztő felfutott akkor az egészet dagasztjuk és kelesztjük.
A túrót tejföllel krémesre keverjük, majd beletesszük a cukrokat. A csokit apróra vágjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra és megkenjük a túrós töltelékkel, majd megszórjuk csokival.
Csíkokra vágjuk és feltekerjük.
180 fokon megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr4415300342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása