“Zserbó” csigát sütöttem ma...
A kelt tészta receptet màr megosztottam veletek. Most azonban egy kicsit eltérő csigát készítettem belőle.
Diós-lekváros változatot (természetesen házi baracklekvárral).
Töltelék:
25 dkg darált dió
2 ek cukor
4-5 ek sárgabarack lekvár
Lekenéshez:
0,5 dl tej
1 cs. vanilia cukor
A megkelt tésztánkat kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és olvasztott vajjal megkenjük.
A diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük majd a vajjal megkent tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
Feltekerjük és felszeleteljük 1,5 cm széles csíkokra.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és fél órát pihentetjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor elkészültek, vanília cukros tejjel átkenjük őket. Ettől olyan szaftos puha lesz.