Boeuf Bourguignon...azaz burgundi marharagu.
Ó ez a franciák mesés raguja.. higgyétek el, hogy az egyik legjobb vendégváró étel, ami után imába foglalják a vendégeid a neved. :)
Sok apró hozzávaló, lassú sütögetés...a végeredmény: ízkavalkád...omlós, szaftos különlegesség.
Hozzávalók:
60 dkg marhahús
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa1 szál fehérrépa
25 dkg csiperke vagy laskagomba
5 dkg vaj
1/2 ek liszt
2.db babérlevél
1/2 kk kakukkfű
1 bögre hús alaplé
1 bögre vörösbor
2 ek süritett paradicsom
1/2 cs petrezselyem
só, bors
A húst megmossuk, kockára vágjuk, és a vajfelén elősütjük, majd tűzálló tálba tesszük. A hagymákat felnegyedeljük, a répákat karikákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, és ezeket isvajon átpirítjuk. Mikor megpirultak, liszttel megszórjuk, majd rákanalazzuk a tűzálló tálban várakozó húsra. A paradicsompüré és a petrezselyemkivételével beletesszük az összes hozzávalót, és 150 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a petrezselymet, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Burgonyakrokettel vagy tócsnivaltálaljuk.