Nagyon finom sütit hoztam ma nektek. Ropogós tészta, gyümölcsös töltelék...mennyei páros
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás+1 tojás sárgája
fél cs. sütőpor
20 dkg vaj
2 ek zsír
2 ek tej
1 vanilia cukor
csipet só
Ebből tésztát gyúrunk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Hozzávalók:
2 üveg magozott meggy (kb 70-75 dkg)
2 vanilia cukor
csipet fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
6 ek cukor
2 cs. vanilás pudingpor
7dl meggylé (a befőtt leve, plusz kb 1 dl víz)
A pudingot a meggylével, cukorral, vanília cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel sűrűre főzzük.
Majd hozzákeverjük a meggyet.
A pihentetett tésztánkat 2 részre osztjuk, és mindkettőt kinyújtjuk 25x35 cm-re.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, és az egyik kinyújtott tésztánkat beletesszük, majd ráhalmozzuk a meggyes tölteléket és betakarjuk a másik tésztánkkal. Megkenjük a megmaradt tojás fehérjével és villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni sülés közben.
180 fokos sütőben sütjük 35-40 percig.
Hogy szépen tudjuk szeletelni, meg kell várnunk míg teljesen kihűl a sütink...ami lássuk be, elég nehéz feladat. :-)