Nem egy könnyű ételt hoztam ma nektek, de húsimádó vendégeitek biztosan örömmel falatozzák majd...
Nyáron, bográcsban készítve az igazi, de szerintem így sem lehet ellenállni neki.
Nagyon fontos, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozz,mert így lesz az étel tökéletes!
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
10 dkg füstölt szalonna
2 nagyobb fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 ágacska kakukkfű
2-3 db borókabogyó
só, bors,
1kk őrölt kömény
2 kk őrölt pirospaprika
1 dl vörösbor
Elkészítés:
Az alapanyagok felszeletelése után a szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a hagymát is. Megdinszteljük,és hozzáadjuk a darabolt paprikát is és a paradicsomot is. Picit pároljuk (1-2 perc) majd a hús következik. Jól átpirítjuk, és ha ezzel megvolnánk akkor lehúzzuk az edényt a tűzröl és fűszerezünk. Paprikát, sót, borsot, köményt rászórunk és alaposan összekeverjük. Annyi vízzel öntjük fel ami éppen ellepi. Kb 1 óra fődögélés után beleöntjük a bort, rádobjuk a borókabogyót és a kakukkfüvet.
Még fél órát főzzük, majd ellenőrizzük hogy omlós lett - e a hús.
Juhtúrós sztrapacska:
Hozzávalók:
50 dkg nyers burgonya lereszelve
25 dkg liszt
1 tojás
1 kk só
víz
25 dkg juhúró
A hozzávalókat nokedli állagúra keverjük és sós vízbe szaggatjuk őket. Pár perc alatt megfőzzük, és még forrón összekeverjük a juhtúróval.