Falatka Műhely

Jöjjön a nyár!!!

Grillezett finomságok és kürtőskalács

2018. március 24. - Falatka Műhely

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én már nem tudom elviselni a hideget..
Napsütést akarok, így lázadok... grilleztem, mindenféle földi jót, hogy a lelkem és a gondolataim legalább el tudjanak kalandozni a nyár emlékeibe... ezek az ízek ..hm.. segítettek egy kicsit.
És persze a kürtös kalács is ilyen efféle nyáridéző finomság...diós és vaníliás készült.
A recept egyszerű:


“sima” kalácstésztát dagasztottam
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3dl langyos tejben 2,5 dkg élesztő felfuttatva
1 tojás
4 ek cukor
1 vanília cukor
1 csipet só
5 dkg vaj


Tetejére:
olvasztott vaj
kristálycukor


Szóráshoz:
diós- cukor
vaníliás cukor

Ha a tésztánk megkelt akkor kinyújtjuk és kb 1 cm-es csíkokra vágjuk. Ha nincs kürtöskalács készítőnk, akkor papírtörlő gurigát alufóliával betekerünk. Megkenjük olvasztott vajjal, és arra tekerjük a tésztánkat. Ismét lekenjük olvasztott vajjal és kristálycukorba megforgatjuk.
Sütőnket grill fokozatra állítjuk és tepsibe tesszük a kalácsokat. 2 percenként fordítunk rajta egy kicsit, így gyönyörűen karamellizálódik a cukor rajta. Ha minden oldala megsült akkor még forrón tetszőleges ízesítőkbe forgatjuk. Lehet ez diós-cukros, vaníliás, fahéjas-cukros. Majd óvatosan lecsúsztatjuk őket a “formáról”.

A bejegyzés trackback címe:

https://falatkamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5513776400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása