Mivel a Húsvét már két pillantás alatt itt van, és ma már mindenhol megkezdődik a tavaszi szünet, így egy gyorsan, gyerekkezek által összedobható, mégis vendégváró kedvencet hoztam nektek.
Kekszecske a neve, de sokféle elnevezéssel találkoztam már.
Hozzávalók:
35 dkg darált háztartási keksz
15 dkg nagyobb darabra tőrdelt háztartási keksz
5 dkg darabolt dió
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 ek liszt
1,5 dl tej
1 ek rum aroma
A kekszet és a diót összekeverjük. Félretesszük.
A tejet, cukrot, lisztet és a kakaót állandó kevergetés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint, majd újra felfőzzük és belekeverjük a rum aromát is.
Ezt ráöntjük a kekszre és egynemű masszává dolgozzuk.
2db 20 cm- es rudat formálunk belőle és hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Legjobb egész éjszakára. Így biztosan szépen szeletelhető lesz!