A lányom mindig mondta, hogy velem nem jó étteremben enni mert folyton analizálom az ételeket...
És tényleg...egy ilyen nem éttermi analizálás eredménye a nagy fagyasztott termék utánzata...
Sajtkrémes párna. Ezt süsd meg kérlek! Imádni fogod!
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
1 tk só
5-6 ek meleg víz
2 ek 10 %-os ecet
(nyugi nem lesz ecet ízű a tészta)
Hamis leveles tésztát készítünk: a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük egy órát.
Közben elkészítjük a sajtkrémet:
Hozzávalók:
2 tejszínes tömlős sajt
20 dkd reszelt sajt
késhegynyi só
késhegynyi szerecsendió
1 kk étkezési keményítő
Ezzel sincs sok dolgunk, csupán összekeverjük a hozzávalókat. Egy “kemény” masszát kapunk.
Tetejére :
1 tojás
Szezámmag
A tésztát kinyújtjuk 0,5 cm re és 8x10 cm-es kockákra vágjuk. A szélére halmozunk 1 ek tölteléket. A másik szélét bevagdossuk és ráhajtjuk a töltelékre. A szélét villával lenyomkodjuk és tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.