Imádjuk a túrógombócot eperöntettel (persze házi eperöntettel :-)), ám mégis megmozgatta a fantáziám ez a sült változat... nincs vele sok munka, mégis egy kicsit másabb “főtt” testvérétől.
Nagyon finom, remélem nektek is tetszeni fog...
Hozzávalók: (12 gombóchoz)
50 dkg túró
3 tojás
3 el cukor
2 cs vanilia cukor
15 dkg búzadara
csipet só
fél citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
A tojásokat a cukorral, vanília cukorral, sóval, citromhéjjal habosra verjük, majd beletesszük a túrót, a búzadarát és a mazsolát. 2 órára hűtőbe tesszük. Ne ijedj meg, folyós lesz de a pihenőidő végére megdagad a búzadara és tökéletes lesz az állaga.
Kivajazunk egy tűzálló tálat és gombócokat formálunk a túrós masszából.
Nyakon öntjük a következő öntettel:
4 dl natúr joghurt (nálam ez is házi)
2 tojás
4 ek porcukor
2 cs. vaníliás cukor
Ezeket az alapanyagokat csomómentesen összekeverjük és ráöntjük a gombócokra.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük...