A legfinomabb kacsa egyik legfontosabb “kelléke” az idő...
Ha nincs elég időnk akkor inkább hagyjuk békén a kacsánkat :) , mert a lassú süléstől lesz omlós, mennyei étkünk.
Hozzávalók:
1 kacsa vagy 3-4 kacsacomb, vagy kacsamell
2 tk só
őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
1 fej hagyma
2 kis ágacska kakukkfű
3 ek zsír (lehetőleg kacsazsír)
1,5 dl víz vagy fehérbor
A kacsánkat a felsorolt fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, beletesszük egy akkora sütőtálba amiben “kényelmesen” elfér. Hagymát rákarikázzuk és a fokhagymát rádobjuk. Rátesszük a zsírt, aláöntjük a folyadékot.
Lefedjük, és 160 fokon 2,5 órát sütjük. Közben 2x meglocsoljuk a sült szafttal. Majd felvesszük a hőfokot 200 fokra és még 15 percig sütjük, míg megpirul a teteje.
Én párolt káposztával, krumplipürével tálaltam.