Na, hogy mit adnak el nekünk makói fokhagymának azt nem akarom megtudni, mert, hogy nem ezt az tuti....
Kaptam igazi makói fokhagymát...nahát, még ilyet nem láttam...és az íze, mennyei!
Igazi fokhagyma íze van, gyógyító és tisztító ereje pedig ősidők óta bizonyított!
Egyébként a termelőtől rendelhető postán is.... privátban megadom az elérhetőségét!
Íme recept:
Hozzávalók:
2 ek vaj
2 ek liszt
2 fej fokhagyma
késhegynyi őrölt bors
4 dl tejszin
1 liter víz
0,5 dl fehérbor
só
A préselt fokhagymát a vajon megdinszteljük és rászórjuk a lisztet.
Felöntjük vízzel és sóval-borssal ízesítjük. Miután felforrt, a tejszínnel és a fehér borral újra forraljuk a levesünket.
Én most kolbászmorzsával készítettem, de sajtos pirítóssal is finom!
Villámebéd...jó étvágyat!